Mens «alle andre» har hatt sterke meninger om Norsk kylling-tomta i Furumoen, har debatten vært så å si fraværende i det politiske miljøet i Orkdal.

Norsk kylling-tomta finnes ikke kontroversiell i det politiske miljøet i Orkdal.

Ikke ett ord

Furumoen er et av områdene som får en endring i reguleringsstatus i forbindelse med revideringa av næringsplanen. Kommunen ønsket å omdisponere 170 mål fra landbruk til næring. Etter innsigelse fra Fylkesmannen, samt en gjennomgang av det reelle behovet, er arealet redusert til 130 mål.

Denne omdisponeringa var blant temaene da formannskapet behandlet næringsplanen tidligere denne uka. Det ble ikke sagt ett ord om omgjøringa av landbruksjorda til næringsformål.

Det forteller mye om hvor velkommen Norsk kylling er i Orkdal.

Skal gjenoppbygges

Det var imidlertid en annen problemstilling som ble berørt i forbindelse med planen for Furumoen, og det var Furumokjela.

Kjela ligger midt inne på området der Norsk kylling vil bygge. Det var full enighet om at kjela må etableres på nytt, og at det må skje sør for den omdisponerte tomta.

I planutkastet ble det brukt ei formulering om at man måtte vurdere å gjenoppbygge kjela. Etter forslag fra Lavrans Skuterud endte det til slutt med et omforent vedtak der man stiller krav om at kjela skal reetableres.