HEMNE: Bård Inge Bergdal, som sammen med kona Mette driver Kafe Koselige på Falksenteret, var en av flere nysgjerrige som deltok på info-møtet om salg av Hemne Hotell og Ausettunet onsdag.

Bergdal er tydelig på at Hemne trenger et hotell.

– Ja, selvfølgelig må Hemne ha et tilbud om hotell, sier han.

For stort?

– Hva er inntrykket etter møtet?

– Det er innfløkt, med mye informasjon. Jeg må nå sortere inntrykkene.

– Utelukker du at du kommer til å gi bud på hotellet?

– Akkurat nå vil jeg svare verken ja eller nei på det. Én ting er å kjøpe hotellet, noe annet er de kostnadene som følger med til renovering og vedlikehold. Det må selvsagt være et forretningsmessig grunnlag for eventuelt å overta. I dag er det trolig også for stort, med for mange gjesterom, i den daglige drifta.

– Din interesse her omfatter kun hotellet og ikke Ausettunet?

– Jeg er her kun for hotellet, ja.

Langtidsperspektiv

Ordfører Odd Jarle Svanem, som innledet med en kort status for Hemne og det som skjer, håper det kommer inn en aktør med nok kapital i bunn til også å utvikle hotellet for framtida.

– Jeg ser for meg at det bygges x antall leiligheter her, og at den nye eieren eier x antall av disse igjen, for på den måten å ha mulighet til å utvide antall rom dersom situasjonen i Hemne endrer seg. Det er mine tanker i et langtidsperspektiv, sier Svanem.

Informerte

Både Svein O. Berg, som representerer eierne som nå ønsker å selge, og arkitekt Aage Sørli fra Sørli Arkitekter orienterte om de ulike salgsobjektene, både hotellet og tilliggende tomt der det er mulighet for å bygge 12-14 leiligheter, og Ausettunet, det tidligere Hotell Jarlen/flyktningmottaket på Skeiet.

Ca 20, herav flere som representerte samme virksomhet, møtte på info-møtet.

– Jeg synes det var bra oppmøte, sier Berg.