En laksefisker i Orkla ble denne uka ilagt et gebyr på 6000 kroner fordi han har brutt fiskereglene (se nederst i artikkelen) i elva.

Mannen, som ikke er fra vårt nedslagsfelt, skal ha dratt opp en stor hunnlaks, slått den i hjel, lagt den i bilen og innrapportert inn fangsten som gjenutsatt.

– Vi har gode nok bevis på lovbruddet, sier Rune Krogdahl i Orkla fellesforvaltning uten at han vil avsløre hva det innebærer.

Krogdahl fikk beskjed om regelbruddet tirsdag denne uka. Men episoden skal ha skjedd i slutten av juni. Med andre ord: Det tok litt tid før historien nådde forvaltningsmyndigheten.

I tillegg til 6000 kroner i bot, ble fiskeren også bortvist fra Orkla og de andre trønderelvene resten av sesongen og hele 2017-sesongen.

Ifølge årets fiskeregler er all hunnfisk fredet fra 18. juni. Det vil si at hvis du får en hunnfisk, og den må avlives på grunn av skader, skal den leveres på godkjent mottak (sykehjemmene i Orkdal og Meldal).

Det er også sannsynlig at fisken mannen tok var over 80 centimeter. I og med at han tidligere i år hadde fått en på denne lengden, må nummer to over 80 centimeter settes ut igjen.

– Er dette den første fiskeren som blir tatt for regelbrudd i Orkla denne sesongen?

– Ja, det er det, sier Krogdahl, som påpeker at de ser alvorlig på alle regelbrudd i elva.

Fiskeregler for 2016

Styret i Orkla fellesforvalting har vedtatt å videreføre eksisterende regelverk for 2016.

Fiskesesong:

* 1. juni til og med 31. august

Fredninger (ikke åpnet for uttak):

* All laks over 100 cm

* Hunnlaks fra 18. juni

* Sjøørreten

Kvoter:

* Døgnkvote: 1 laks

* Ukeskvote: 2 laks

* Sesongkvote: 4 laks, hvorav maks 1 kan være mellom 80 – 100 cm