Klima og miljøminister Vidar Helgesen og Stortingskandidat Jan Grønningen fra Høyre besøkte tirsdag Elpro Solutions i Agdenes. Der fikk de en orientering om bedriftens aktivitet og historie. Ifølge Grønningen var politikerne imponert over bedriftens allsidighet og omstillingsevne. Miljøministeren mener regjeringens satsing på miljøvennlig skipsfart vil favorisere bedrifter som Elpro.

Les mer: Klima- og miljøministeren ble inspirert av orkdalselevene

- Norge har alle forutsetninger for å lykkes med omstillingen til et mer klimavennlig næringsliv. Elektrisitet kommer til å bli en helt sentral del av lavutslippssamfunnet. Det er utrolig inspirerende å besøke en bedrift som Elpro, som har kompetente ansatte og ligger langt framme teknologisk. De har alle forutsetninger for å skape arbeidsplasser i lokalsamfunnet også i fremtiden. Regjeringen satser sterkt på miljøvennlig skipsfart, og det vil være en fordel for bedrifter som Elpro, sier Helgesen.

Les også: Elpro i Selva med millionunderskudd

Daglig leder Geir Arne Rao viste blant annet frem en landsstrømsløsning de har designet og satt i drift ved Selva kai i samarbeid Bosch. Høyres stortingskandidat fra Agdenes, Jan Grønningen synes det er artig å vise fram lokal skaperkraft og kompetanse i egen kommune.

- Elpro viser stor vilje til stadig omstilling og ønsker å være i forkant. At Statsråden har lagt merke til bedriften og ønsket å besøke den er fantastisk, sier Grønningen.