Astrid Smeplass fra Rennebu synger duett med kanadiske Shawn Mendes (16) på hans debutalbum. Forrige uke gikk albumet helt til topps på iTunes-lista i USA, og nå har den nådd toppen av Billboardlista, som er den offisielle amerikanske albumlisten.

– Kjempeartig

Avisa Sør-Trøndelag snakket med Smeplass bare et par timer etter hun fikk beskjed om at albumet ligger på Billboard-toppen, da hadde ikke nyheten helt gått opp for henne.

– Det er helt sjukt og kjempeartig, men jeg vet ikke om jeg har tatt det innover meg enda, sier hun.

Smeplass håper Billboardplasseringen kan hjelpe musikkarrieren hennes videre.

– Men dette er jo en låt på en annens album, så det er vel kanskje begrenset hvor mye jeg blir lagt merke til, sier hun.

Nøkkelplassering

Gary Trust er listeansvarlig i Billboard, han sier til VG at samarbeidet kan bety mye for Smeplass' videre karriere i USA.

– Eksponering via et så prominent album kan så visst være en utmerket utskytningsrampe for henne på det amerikanske markedet. Som alltid handler det mye om det neste hun gir ut, men deltagelse på Mendes' album er en nøkkelplassering, sier Trust til VG.

– Det er jo veldig artig å høre det fra han, sier Smeplass til Avisa-ST.

18 år siden sist

Det er ikke hverdagskost at en norsk artist er medvirkende på et album som topper Billboardlisten, sist en norsk soloartist gjorde det var for 18 år siden, året etter Smeplass ble født.

Rennebujenta ble nummer fem i TV2-programmet «Idol» i 2013, og nå er hun altså godt i gang med sin egen musikkarriere.