Boligen på Moan, ikke langt unna Oti-sentret, ble oppført i 2012 og har et primærareal på drøyt 200 kvadratmeter. Det ble lagt ut for salg torsdag i forrige uke med en prisantydning på 5 290 000 kroner.

– Den første visninga hadde vi onsdag denne uka, og dagen etter var boligen solgt. Det var tre budgivere med, alle lokale folk, forteller eiendomsmegler Vegar Sommerschild i Aktiv Eiendomsmegling.

Prisen ble 5 500 000 kroner. Det er 10 000 kroner mer enn hva de to leilighetene i boligprosjektet «Rømme 1» ble solgt for sist lørdag. Disse leilighetene er heller ikke innflyttingsklare før sommeren 2016.

– Både selger og kjøper var fornøyd med prisen på funkisboligen, og da er også megleren fornøyd, sier Sommerschild, som stod for salget.

Prisrekorden på en bolig i Orkdal som står oppført, var tidligere 4 990 000 kroner. Det fikk eieren for en enebolig i Dammanveien 8 på Bårdshaug i mars i år.

– Prisene begynner å bli høye i Orkdal også?

– Prisene i Orkdal har en tendens til å følge utviklingen i Skaun. Men det er ikke mer enn fire år siden det første huset i Skaun ble solgt for over fire millioner kroner. Nå er det vanlig med fem millioner, og nylig ble seksmillionersgrensa passert. Det er nok ikke så lenge til også en bolig i Orkdal passerer seks millioner kroner, sier Sommerschild.