Det er nemlig ikke hver dag at Pensjonistforeningen klarer å fylle forsamlingslokalet på Elvepromenaden med nær 80 publikummere.

- Hun er jo orkangerbygg og veldig flink til å synge, sier Brage Knudsen som sammen med kona Jorunn har sørget for å ta turen til Elvepromenaden denne tirsdagskvelden for å høre på Christin Hoff og ektemannen Åsmund Flaten.

Les også: Synger mot en halv million

Pensjonistene blir yngre

For Knudsen er ikke det en så veldig uvanlig bragd. Som aktiv i pensjonistforeningen er han med på både mandagstreffene og den månedlige torsdagssamlingen med underholdning til. Men sjeldent har han sett så mange medpensjonister møte opp til kaffe, kaker og sang som til dette arrangementet.

- På medlemsmøtene er vi gjerne 30–35 personer. Du vet, noen faller fra, og vi sliter litt med å rekruttere nye. Pensjonistene nå er jo blitt så unge, om ikke i alder, spøker Knudsen.

Les også: «Viktigere enn presten»

Høy dørstokk

Tirsdagens konsert var et samarbeid mellom den kulturelle spaserstokken, Orkdal eldreråd og Orkanger pensjonistforening, der pensjonistforeningen sto som teknisk arrangør. Leder Aase Bach gledet seg stort etter hvert som bordene fyltes inne i lokalet.

- Vi har dekket på til 80, og nå er det snart fullt. Det siger fortsatt inn, og her er folk fra hele Orkdal, slår hun fornøyd fast.

- Så selv om pensjonistene i dag er yngre og sprekere, så er det fortsatt behov for slike samlingspunkt?

- Ja, det viser seg det. Det er mange som har en litt høy dørstokk for å komme seg ut. Da trenger man slike positive tiltak, sier Bach.