Ungdomssklubben Klubb 1 i Børsa har hatt tilhold i lokaler på Skaun ungdomsskole frem til nå. Nå har imidlertid skolen selv behov for lokalene, og klubben må ut. De flytter dermed inn i lokaler i sokkelen til Skaun rådhus, som har blitt stående tomme etter at Voksenopplæringen flyttet opp i det gamle lensmannskontoret.

Les også: Daniel (15) vil bli bygningsingeniør.

Sambruk

Samtidig skal kommunens flyktningtjeneste ha kontorer i de samme lokalene.

- Vi samordner ungdomssklubben og flyktningtjenesten. Flyktningtjenesten får kontorer her, og møterom i dette allrommet, sier fagleder for kultur, Steinar Haugen.

Han viser rundt i lokalene som altså vil fungere som ungdomssklubb på kveldstid.

- Her skal vi lage et nytt kjøkken, mens et eget rom vil bli biljardbule. Dette vil også fungere som et møterom for flyktningtjenesten, forklarer Haugen.

Les også: Jon P. om Børsa-fjæra: - Dette er båtklubbens ansvar

Skal innredes

I tillegg får klubben et eget spill- og datarom. Allrommet blir utstyrt med sofakrok. Klubb 1 samler vanligvis et tyvetalls ungdommer i alderen 13 til 18 år. På grunn av plassmangelen ved skolen har klubbkveldene i høst blitt brukt til turer utendørs, forteller Haugen. Han kan ikke si nøyaktig når lokalene i rådhuskjelleren er klare.

- Jeg har sendt bestilling på møbler og nytt kjøkken i går, men så skal vi også inn med rørleggere, elektrikere og slike ting. Så det er foreløpig litt usikkert når det blir innflytting, sier Haugen.

Midlertidig

Samtidig understreker han at dette er en midlertidig løsning for klubben.

- Det er viktig for oss at klubben har lokaler i sentrum, og dette er kun en midlertidig løsning fram til vi skal inn i det nye kulturkvartalet, sier Haugen og sikter til nye Skaun ungdomsskole som skal stå ferdig til skolestart høsten 2019.

Lokalene har stått tomme etter at Voksenopplæringen flyttet ut. Foto: Lillemor Hestvik