Det var i januar i år at ST kunne melde at Skaun kommune jobbet med en reguleringsplan for et nytt næringsområde i Ulvdalen. Kommunen er i beit for næringsarealer, og fra næringslivet ble nyheten om reguleringsarbeidet tatt imot med glede.

- At kommunen legger til rette for håndverksbedrifter og bygg og anlegg gir veldig gode utviklingsmuligheter for en vekstkommune som Skaun, uttalte Hans Petter Øien Kvam i Næringsforeningen i Trondheimsregionen den gangen.

Les også: Flytter gjenbruksstasjonen

Utreder adkomst og utforming

Nå, snart et år senere, er reguleringsprosessen fortsatt på planleggingsstadiet. Kommunen har bedt konsulentfirmaet Norconsult om bistand, som etter et møte med kommunen i september slår fast at det fortsatt ikke er besluttet hvilken organisering kommunen vil ha i forhold til utbyggingsprosjektet, hvem som skal eie arealet eller hvem som skal bekoste opparbeiding av adkomstveg. Foreløpig er situasjonen at kommunen bekoster reguleringsarbeidet på det private arealet.

- Vi utreder nærmere hvordan adkomst og næringsområde kan se ut, og hva det kan forventes å koste med opparbeiding, sier byggesaksbehandler Olav Kvarme i Skaun kommune på spørsmålet om hva som er status for reguleringsprosessen.

Frigjør arealer i sentrum

Han kan ikke si når et eventuelt forslag til reguleringsplan er klar til politisk behandling.

- Vi vet ikke helt. Vi ønsker å se litt på hva som er de riktige løsningene først, sier Kvarme.

Fra før er det kjent at Hamos ønsker å flytte gjenvinningsstasjonen fra Børsa sentrum til Ulvdalen. Ifølge Norconsult vil regulering av Ulvdalen frigjøre arealer i mer pressede områder dersom bedrifter som Hamos tar Ulvdalen i bruk.

Les også: Infrastrukturfondet som skal åpne opp for boligbygging i Børsa møter liten entusiasme fra grunneierne.