Fra og med uke 47 og fram mot jul vil FV 773 mellom Børsa skole og Skaun ungdomsskole bli stengt på grunn av grunnarbeider i forbindelse med nye Skaun ungdomsskole og kultursenter, melder Skaun kommune. Ifølge skrivet som er gått ut til foreldre med barn på Børsa barneskole, forventer man at fylkesvegen vil være stengt i fire uker.

Les også: Første spadetak er tatt

Omkjøring og mer trafikk

Ned til Børsa sentrum vil det bli omkjøring via Gullhauglia og Brubakken. Gullhauglia kommer til å være enveiskjørt i denne perioden, slik at trafikken ned til sentrum vil gå gjennom dette området. Det betyr mye trafikk på denne veien, spesielt om morgenen, melder skolen.

Fra Børsa sentrum til Rossmo og Fjellhaugvegen vil det bli omkjøring via Fredlyvegen. Her forventes det samme problematikk som i Gullhauglia, særlig på ettermiddagen.

Les også: Lite håp om reduksjon i eiendomsskatten

Nye gangfelt

På Rossmovegen på strekningen mellom Kjerringdalen og Fredlyveien vil østre kjørefelt bli avsatt til midlertidig gang- og sykkelvei. Vestre kjørefelt vil bli lysregulert med vekslende kjøreretning.

Skolen peker på at området rett nord for skolen vil være et utsatt punkt.

«Det vil i perioder av dagen være stor trafikk forbi her. Det er opprettet en gangsti opp Brubakken, fra den gamle butikken til det første krysset, med stengsel ut mot kjørebanen. Det vil også bli opprettet et gangfelt i forlengelsen av den nye gangstien, inn mot eksisterende gangveier inn til skolen». skriver rektor Sol Øiaas ved Børsa skole.

Nei til parkering

Hun minner om at det ikke vil være mulig å parkere i «Kiss-and-go»-lomma nord for skolen.

«Det betyr at dersom du skal følge barnet ditt til SFO eller til skolen, så må du finne en annen plass å parkere bilen. Hvis du er ute før kl. 07.45 om morgenen, kan du være heldig å finne ledig plass på parkeringsplassen nedenfor skolen, men sannsynligvis må du ta høyde for å bruke annen parkering både morgen og ettermiddag», skriver Øiaas og viser til kommunens p-hus ved rådhuset som nærmeste parkeringsmulighet.

- Snakk med barna

Et annet utsatt område er veien mellom Ribekrysset og innkjøringa til Fredlyveien. Her vil det bli laget en midlertidig gangvei i den ene kjørebanen mellom Fredlyveien og veien ned Kjerringdalen. Det innebærer at trafikken på denne veistrekninga bare vil gå i ett felt. Strekninga vil være lysregulert.

Øiaas oppfordrer foreldrene til å snakke med barna sine om hvordan de skal gå til og fra skolen i de ukene veien er stengt.

« For enkelte kan det også være lurt å se om det er alternative veier å følge til skolen», skriver Øiaas.