Trøndelag

Det sier Tor Håvard Schei, elev ved Hemne videregående skole, idet både elever og ansatte hiver innpå kake i anledning fylkessammenslåinga.

— Fylkesrådmannen ba oss bestille kake med logoen for det nye fylket. Det var en arbeidsordre det var lett å etterkomme, sier rektor Ole Ledahl.

Ungdommene møttes

Tor Håvard Schei er altså en av dem som tar til orde for at ett trøndelagsfylke er en god løsning.

— Nå blir vi enda bedre enn vi var hver for oss. Selv har jeg flere kjente i gamle Nord-Trøndelag, og det er bra folk. Nå blir vi også enda sterkere ved å kunne samarbeide. Dette blir bra, sier Schei.

Vanja Katrine Kilvik er leder i ungdomsrådet på skolen. Hun har allerede erfaring med å gå sammen med nordtrønderne.

— I fjor hadde vi historiens første ungdommens fylkesting sammen med Nord-Trøndelag i anledning sammenslåinga. Da kom vi fram til felles vedtekter, selv om de ikke var veldig ulike fra før. Jeg tror vi blir sterkere når vi står sammen, sier Kilvik.

T-skjorter etterlyst

Ellers bærer stemninga på skolen noe preg av at det i hvert fall er godt med kake.

— He-he, jeg tror det er helt naturlig at ikke alle elevene er veldig opptatt av ei slik sammenslåing. Det er også oss ansatte som merker det mest, for elevene vil ikke dette ha så stor påvirkning i hverdagen, sier Ole Ledahl.

Han sier at den største omstillinga for de ansatte handler om ny programvare og nye styringssystemer, og at det etter hvert blir ny profilering både på husvegger, brevark og bekledning. ST vet at enkelte ansatte allerede har etterlyst T-skjorter med ny logo for Trøndelag!

Flere fordeler

HVS-rektoren tror et større rektor- og lederkollegium vil være en styrke.

— Vi øker nå fra 21 til 32 rektorer i nye Trøndelag. Det er en berikelse både når det gjelder kompetanse, et større fagmiljø og enda mer erfaringsutveksling. Vi vil også oppnå økonomisk gevinst med stordriftsfordel i forbindelse med innkjøp. Det håper vi etter hvert kan gi oss fordeler i den daglig drifta, sier Ledahl.

På grunn av at det var de «gamle» fylkestingene som vedtok budsjettet for 2018, vil inneværende år driftes som om de videregående skole fortsatt tilhører hvert sitt fylke. I 2019 blir det derfor det første året med en felles ressursfordelingsmodell.

Musikalsk hyllest

Selv var Ole Ledahl godt forberedt på nye Trøndelag. Tidligere i år skrev han låta «Trøndelag» som en hyllest til storfylket. Og det som møring bosatt i Aure.

Her kan du høre låta:

— Jeg tror det er sunt å se ting litt utenfra. Jeg bodde også i Aure da jeg skrev «Hemnevisa» i 1981, sier han med et smil.

— Er «Trøndelag» blitt en hit?

— Den er i hvert fall spilt både på riksdekkende radio, blant annet på På dansefot, og på NRK Trøndelag. Nå har jeg bestemt meg for å spille den neste gang vi har rektorsamling!

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300

Bort med «Sør» - nå heter det bare Trøndelag, fastslår HVS-rektor Ole Ledahl. Foto: John M. Myrhaug
Stine Lian (til venstre) og Helen Rabben Sødahl med kaka som markerte feringa av ett Trøndelag. Foto: John M. Myrhaug