Fra Husaby, i Skaun kommune, er det gode utsikter for det gifteklare paret fra Venn. Ikke bare bokstavelig talt.

– Herfra kan vi se til Jåren, hjembygda til Kenneth, til Aunbygda, som er hjembygda mi, og til Eggkleiva, der vi bor, sier Karin Klefstad.

Historisk grunn

Sammen med sin kommende ektemann står hun på historisk grunn, på de gamle kirkeruinene på Husaby. Innen måneden er omme skal de skifte status, fra forlovet til gift.

– Vi forlovet oss lørdag 30. juni i 2012, og da bestemte vi oss for at vi skulle gifte oss så fort den datoen kom på en lørdag igjen. Og det gjorde den i år, da, sier Kenneth, den kommende brudgommen.

Ikke bare kom datoen på en lørdag, den kom også på en av dagene midt under Kristin på Husaby - kulturfestivalen i Skaun, som arrangeres samme helg.

– Det er jo maks ett brudepar i året som gifter seg da, så det blir jo litt spesielt å være dét paret. Rett etter nyttår tok vi kontakt med styreleder for festivalen, Eirik Hoff, og spurte om det var noen som allerede hadde booka, sier Karin.

Det var det ikke.

– Det skal bli fint å vies her oppe. Det blir et skikkelig utebryllup, og det er med på å gjøre det til litt vårt eget, sier Karin, og legger til at hun har «bestilt» godvær fra værgudene til den store dagen.

Fra kirkeruinene på Husaby kan det kommende ekteparet se hjem til han, hun, og seg selv.

Har kontroll - nesten

Vielsen, som skal gjennomføres med ordinær prest, vil foregå utendørs, uten beskyttelse mot vær og vind. I påvente av selve vielsen, skal bruden holdes «skjult» for brudgommen, på nabogården, inntil deres felles fremtid blir beseglet for all uoverskuelig fremtid.

– Etter vielsen blir det hesteskyss fra her oppe, og hjem. Også er det vanlig i forbindelse med festivalen å ta turen innom markedet på Venn, ifølge Karin.

I tillegg til slekt, gjester og familie, er «alle» invitert til vielsen.

– Jeg aner ikke hvor mange som kommer, men det er åpent for alle som vil se, sier Karin.

Med under en måned til vielsen, har det kommende brudeparet forlengst startet forberedelsene. Men det er ikke alt som er helt på stell.

– Vi har vært på én øving til selve vielsen. Men brudevalsen har vi ikke helt kontroll på. Den var vanskeligere enn jeg trodde, sier bruden.

– Joda, det går nok helt fint, sier brudgommen med selvsikker rockefot.

Bryllupet, hesten og kusken

Det er mye å holde styr på og planlegge, selv om arrangøren av Kristin-festivalen tar seg av deler av det som skal skje i forbindelse med vielsen.

– Vi har ikke kalde føtter, vi vet jo hva vi vil. Men jeg kjenner at jeg ikke helt greier å slappe av før jeg vet at alt er ordnet, men det meste skal være i boks, sier Karin.

– Så lenge hesten ikke slår seg vrang - og kusken.

– Og kusken, hvem er det?

– Det er ordføreren...