Onsdag denne uka valgte politiet, etter henvendelser fra småbarnsforeldre i Buvika, å holde fartskontroll i en 30-sone ved barnehagen på Havenget.

Det ble ifølge patruljen raskt registrert hastigheter på mer enn 20 km/t over fartsgrensa, og én bilist var nær ved å miste førerkortet på grunn av høy hastighet. Dette på en vegstrekning der barn ferdes, mange av dem alene.

– Han ba oss om å «ha dere hjem og skjemmes», og så spyttet han etter oss

Men: Så kom bilistene etter hvert kjørende og vinket og smilte fordi de hadde fått melding via sosiale medier at det var fartskontroll på stedet.

- Patruljen fikk høre at i Buvika, der gikk slike rykter kjapt. Dette opplevde vi også forrige gang vi var på dette stedet, skriver politiet på sin egen Facebook-side.

Politiet synes det er flott at bilister smiler og vinker til dem, men slik varsling gjør at politiet ikke får vist frem eller reagert på farlig kjøring.

Råkjører holdt på å meie ned tre skolebarn

- Våre logger fra en slik kontroll som blir varslet på sosiale medier, rettferdiggjør ikke at vi prioriterer denne plassen på en stund. Vi har mange som ønsker fartskontroll ved sine barnehager og skoler, og da velger vi heller et sted der vi får vist det sanne kjøremønsteret; det kjøremønsteret de som ferdes der til daglig opplever som en belasting og en risiko for deres barn, påpeker politiet, som misliker sterkt at politikontroller varsles via sosiale medier, spesielt med tanke på at det er tryggheten til barn og unge som skal sikres.