Orkdal skolekorps ble tilkalt da Ikke gjør dette hjemme-gjengen trengte 17. mai-stemning.

«Ikke gjør dette hjemme» er en populærvitenskapelig serie med Torfinn Borkhus og Rune Nilson som programledere, og de holder nå med opptak til neste serie på et hus i Orkdal. De er kjent for å prøve ut alle mulige ting på kondemnerte hus i løpet av hver serie.

I Orkdal skulle de blant anna skulle teste ut søl på klær, og da ville de ha 17. mai-stemning. De trengte et korps, og Orkdal skolekorps fikk jobben, forteller dirigent Stian Rødskjær.

– Vi marsjerte over gårdsplassen utafor huset og spilte Gammel jegermarsj, forteller Rødskjær.

Spennende

– Musikerne syntes det var kjempespennende. Det er artig å være med på TV-opptak og se hvordan det blir til. De var nok fornøyde med oss, for vi ble spurt om å komme tilbake en gang til for opptak inni huset 3. juni. Så da blir det 15-20 fra korpset som blir med, sier Rødskjær.

3. juni blir for øvrig en travel dag for korpset. Først TV-opptak, så to konserter, en på Barnas dag på Orkanger og en på Evjen skole.

Instrumentprøving

Korpset holder i disse dager på med rekruttering av nye aspiranter, og Rødskjær forteller om god respons da de var rundt på skolene og spilte nylig. I kveld, onsdag 27. mai, er det instrumentprøving på Orkanger ungdomsskole.

– Det er mange unger som har lyst til å være med, og som synes det høres kjempespennende ut. Vi håper foreldrene ser det positive i at ungene kan lære et instrument og få en hobby de kan ha livet ut, sier Rødskjær.