Foran hundretalls fremmøtte ble Rosenborg-legendene Erik Hoftun (49) og Kåre Ingebrigtsen (52) takket av, utenfor Lerkendal stadion, mandag ettermiddag. Til sammen har de dedikert førti år av sine liv til laget i svart og hvitt.

– Det er lang tid, og det er rart. Det ble en fantastisk fin avslutning. Det er utrolig stort at det kommer så mange folk som ønsker å være en del av dette. Vi setter veldig stor pris på det, sier Hoftun, til avisa Sør-Trøndelag.

– Vi setter stor pris på dette. Vi håpte jo at det skulle komme noen folk. At det kommer så mange folk, fra 2 til 90, så viser det hva Rosenborg er for noe. Den støtten vi har fått av publikum her, og av spillerne, så gjør det det mye enklere, sier Ingebrigtsen.

Sjokkbeskjed

Det var på torsdag i forrige uke at sjokkbeskjeden kom; duoen hadde fått sparken med umiddelbar virkning. Styreleder i Rosenborg Ballklub, Ivar Koteng, forklarte avskjeden med «manglende utvikling».

– Det har vært veldig spesielle dager. Det var en tung beskjed å få. Vi har fått veldig mye støtte, både meldinger på telefon og ikke minst masse samtaler. Så det har vært mye støtte å få, sier Hoftun.

– Jeg har ikke lyst til å si noe om noe annet enn dette. Jeg kom hit for dette, og dette har vært en fantastisk dag. Jeg har ingen annen kommentar, sier Ingebrigtsen.

Mens Ingebrigtsen fikk beskjed av styreleder Ivar Koteng om at han var sparket, klokken halv fire på torsdag ettermiddag, fikk Hoftun vite om avskjedigelsen via Ingebrigtsen.

– Koteng ringte meg så vidt i går, men utover det har det ikke vært noe kontakt. Det var ikke noen lang samtale, sier Hoftun.

foto
Til sammen har Hoftun og Ingebrigtsen vært i Rosenborg i nesten førti år.

Førti år i Rosenborg

Til sammen har de to spilt over 400 seriekamper for Rosenborg. Hemnværingen Hoftun har vært i Rosenborg i 22 år.

– Det var rart å ikke dra på Lerkendal i morges. Jeg er ikke sint, det ordet vil jeg ikke bruke, men veldig overrasket. Jeg har ikke lyst til å kommentere forholdet mitt til Rosenborg. Vi har ikke avtalt noen nye møter med Rosenborg, sier Hoftun.

Det ble en innholdsrik ettermiddag for Hoftun og Ingebrigtsen. Plassert på to stoler på scenen utenfor Lerkendal, mottok de hyllest fra hundretalls fans. Fra Oppdal kom artisten Terje Tysland for å synge «Heile livet» og «Velkommen hjem», etter å ha påpekt muntert at det ikke kom på tale å synge «No går det på ræva».

– Rosenborg skal være et samlingspunkt for alle rosenborgere. Og det ser jeg at vi har greid å skape. Rosenborg skal være det Rosenborg er, og klubben er det desidert viktigste. Når jeg ser på alle som har møtt opp i dag, blir jeg utrolig stolt over det jeg har vært med på å skape på disse fire årene som trener, sier Ingebrigtsen, før han og Hoftun ble sunget opp av stolene for å danse hver sin dans.

foto
Terje Tysland fremførte «Velkommen hjem» og «Heile livet».

– En æra er forbi

Mange supportere hadde satt seg på talerlista. Foran Hoftun og Ingebrigtsen - og hundrevis av fans - fortalte de om glede, sinne og fortvilelse med det å være Rosenborg-supporter.

– Dere har gitt oss ny tro på Rosenborg, og fylt opp Lerkendal på nytt. Dere har vist oss veien tilbake til det klubben RBK står for, sa én av talerne, før mikrofonen ble overlatt til «kongen av Lerkendal».

– På én måte er det greit å få sparken, for å få lov til å oppleve dette her. Nei, jeg mente ikke dét. Dette har vært noen av de beste årene i mitt liv, og jeg avslutter nå etter 22 år i Rosenborg. Vi har fått en utrolig støtte de siste dagene, ikke minst fra spillergruppa, og både jeg og Kåre er fortsatt Rosenborg-supportere. En æra er forbi, og en veldig viktig del av livet vårt er forbi. Men vi kommer til å være med Rosenborg – og dere – også i fremtida. Tusen takk for meg, det har vært en ære, sier Hoftun.

foto
Ingebrigtsen og Hoftun takket fansen etter tur.

Fremtida

Mens Hoftun og Ingebrigtsen rundet av trenerkarrieren for denne gang, med å fremføre «Bilde ta’n Ivers», forbereder Rosenborg-spillerne seg til kvalifiseringskamper i Champions League.

Etter at arrangementet var avsluttet svarte Ingebrigtsen og Hoftun på spørsmål om fremtiden.

– Det er vanskelig å si hva som skjer videre nå, jeg trenger noen dager på å lande etter det som skjedde i forrige uke. Jeg vet faktisk ikke hva som skjer, men jeg har ikke tenkt på hva som skjer i fremtida enda. Det blir vel noen dager ferie, sier Hoftun.

– Jeg skal fortsette å være fotballtrener. Nå skal jeg ta ei uke ferie med familien, så får vi se. Jeg har ikke planlagt noe enda, sier Ingebrigtsen, som fikk tydelige signaler fra fansen om at han ikke fikk lov til å ta over Molde, men at Ranheim kunne være ok.

Hva med engelskkurs?

– Nei, det trenger jeg ikke.