Flere lokalaviser går sammen om å sende glimt fra starten av årets laksefiske. Det blir streaming på STs nettavis mellom klokka 23.00 og 01.00, med intervjuer og stemningsrapporter, blant annet fra Gaula, Orkla, Nidelva, Namsen og Stjørdalselva.

ST vil sende direkte fra blant annet laksevaldet ved Forve på Fannrem.

Noen tjuvstarter

Noen norske elver starter sesongen allerede i mai, og de følges alltid med stor interesse når det gjelder fangst. Numedalslågen, Drammenselva, Bjøra og Årdalselva er blant dem som er i gang med årets sportsfiske. Meldingene har tikket inn på laksebørsene om storfangst både i Årdalselva og Bjøra, og sosiale medier fylles med bilder av stor laks og lykkelige fiskere. Dette skriver Norske Lakseelver i ei pressemelding.

Store forventninger

Ved midnatt 1. juni går startskuddet for årets laksefiske i Orkla. Fjorårets sesong var den nest beste rapporterte sesongens noensinne. Leder i Orkla fellesforvaltning, Rune Krogdahl, sier at alt tyder på en ny kanonsesong i år.

– I fjor ble det tatt i overkant av 30 tonn laks i Orkla. Alt tyder på at også årets sesong blir bra. Det ble tatt bra med mellomlaks og storlaks i fjor, hvilket ut fra historiske tall tilsier at det vil bli mye storlaks og stor storlaks i år. I Danmark starter laksesesongen tidligere, og tilbakemeldingene derfra forteller at det er mye laks. Og laksen kommer fra det samme havet, så vi er optimistiske med tanke på årets sesong, sa Krogdahl da ST snakket med han sist uke.

Leder i Orkla fellesforvaltning, Rune Krogdahl, sier at alt tyder på en ny kanonsesong i år. Foto: Jan Are Melgård

Lader opp med laksegudstjeneste

Oppladingen til årets laksefiske starter allerede klokken 18 ved laksevaldet ved Svinsøya i Orkla.

«Klokken 18.00 ønsker Svinsøya ved Orkla og vår prest David Andre alle velkommen til lakse gudstjeneste her på Svinsøya. Håper dere vil ta turen for å oppleve noe annerledes, skriver Jonny Svinsøyen Snøsen på facebookgruppen Laksefiske i Orkla.

STs sending fra Orkla starter rundt klokken 23 med en stemningsrapport fra fiskere og andre skuelystne. I sendingen vil det også bli en rekke innslag fra andre lakselver i Trøndelag.