Nerskogskonserten har ringvirkninger for hele grenda Nerskogen. - Det viser at det går an i en utkant også, sier Jan Perry Lund, leder i Nerskogen grendalag.

- For stort mer utkant enn dette er det vanskelig å få, sier Lund som gleder seg over årets Nerskogskonsert.

Vel 100 000

Grendalaget har foreløpig ikke oversikt over hvor mye laget sitter igjen med etter konserten med CC Cowboys på Grovasetra sist lørdag. En arrangementskomité er ansvarlig for den kunstneriske delen med musikk og billetter, mens grendalaget har ansvaret og inntektene for salg av mat og drikke. Med publikumsrekord på 2300 mennesker og finværet på lørdag, sier det seg selv at det gikk unna med drikke.

- Vi har ikke hundre prosent oversikt, men vi regner med en netto på vel 100 000 kroner, sier Jan Perry Lund.

Risikokapital

Han håper også at konsertkomiteen sitter igjen med et pent overskudd da de er avhengige av å bygge opp en viss risikokapital.

- I år gikk det godt, men det er høyt til fjells og langt på sommeren. Det kan komme år at det ikke går så godt, sier Lund som håper at årets konsert går med et godt overskudd når det gjelder selve konsertbiten.

Skal bli bedre

Når det gjelder salg av drikke, var de i utgangspunktet forberedt på rekordsalg.

- Ut fra tidligere års erfaring, tok vi med oss maksimalt, pluss litt mer, men vi så fort at det kom til å gå tomt. Og det ble vi også i tre-fire minutter før vi fikk ny forsyning, sier Lund som tror kombinasjonen mye folk, god stemning og finvær gjorde at folk kjøpte mer enn noen gang tidligere.

Til neste år håper de å bli bedre når det gjelder logistikk rundt salget.

- Vi skal ta i bruk ny teknologi når det gjelder betaling slik at betalingsprosessen går fortere, blant annet når det gjelder flere betalingspunkter, sier han og legger ikke skjul på at det til tider ble kø for å kjøpe seg drikke.

Skole blir flerbrukshus

For grendalaget er det gull verdt å ha en inntektskilde som Nerskogskonserten. Laget har tatt over den nedlagte skolen som de skal utvikle til et flerbrukshus for grenda.

- Huset skal få en slik standard at folk får lyst til å leie den til selskaper og samlinger både for fastboende og hyttefolket, forteller Lund.

Det er også planer om å sette i stand et treningsrom i lokalet.

- At grendalaget får inntekter fra konserten, gir oss mulighet for å dekke opp det som er mulig å ønske seg i 2017, sier han.

Styrker selvfølelsen

Suksessen med Nerskogskonserten mener han ellers er en styrke for selvfølelsen til alle som bor i grenda. Det går an å lykkes også i en utkant.

Når det gjelder hyttefolket, mener han konserten bidrar til å øke attraktiviteten for området.

- Ettersom det er vanlig at folk ber med seg venner, blir det enda flere som blir klar over området, konstaterer han.

Tomme hyller

Ved Nerskogen landhandel opplevde de nærmest påsketilstander sist lørdag.

- Det var nesten tomme hyller da lørdagen var ferdig. Det var så vidt igjen noen ølbokser, forteller Eva Stjern ved Nerskogen landhandel.

På bakgrunn av tidligere Nerskogskonserter hadde de forberedt seg på storhandel og ble heller ikke skuffet.

- Det var veldig mye folk på hyttene. Jeg tror musikken traff veldig til forskjellige aldersgrupper, sier Stjern og forteller at de solgte mye av både mat og drikke jevnt gjennom hele dagen.

- Det var også travelt i restauranten der folk kjøpte seg middag eller koset seg med øl og vin, føyer hun til.

Foreløpig har de ingen omsetningstall verken for butikken eller restauranten.

Jan Perry Lund, leder i Nerskogen grendalag, mener at årets Nerskogskonsert er et bevis på at det er mulig å få til ting i utkantene også. - Alt går an, sier han.