Søndag kveld holder koret Cantilena sin siste konsert. – Vi grugleder oss, sier leder av koret, Randi Wollan, som lover mye vakker sang.

Tid for alt

Før konserten i Orkdal kirke har de 20 sangerne vært på avslutningstur til Frøya og Sula. I helga er de samlet for siste gang som kor med alt det innebærer. Lørdag synger de i kapellet på Sula. Randi Wollan innrømmer at det blir spesielt. Hun har sunget i Cantilena i 22 år, og forteller at koret har betydd svært mye for henne.

- Det er trist, og det føles meningsløst. Samtidig må vi innse at det er ei tid for alt. Kanskje er det på tide å finne på noe annet. Vi er ikke 17 år lenger, sier hun.

Blir ei fortsettelse

Samtidig framhever hun at det er veldig mange gode sangere i Cantilena som det bør bygges videre på.

- Vi får stadig høre at vi synger godt i lag, og at vi har stemmer som passer godt sammen, sier hun.

Optimist som hun er, tror hun ikke at siste tone er sunget for de sangglade folkene i Cantilena.

- Jeg håper at noen av oss skal greie å fortsette med noe. Kanskje blir det ei vokalgruppe for damer hvis vi får tak i folk som er interesserte. Men da skal vi ikke ha med karer denne gangen, smiler Wollan som har lovet å ta initiativ til å få etablert noe alternativt for Cantilena for dem som er interesserte.

Cantilena-klang

Men før det skal Cantilena ha et ekstraordinært årsmøte den 14. juni der de skal avvikle Cantilena formelt.

Og søndag skal de avslutte på sedvanlig Cantilena-vis under ledelse av Bjørn Borge med vakker sang og med karakteristiske Cantilena-klangen.

- På øvelsa denne uka var det både latter og gråt, men på konserten har vi bestemt oss for å gi magiske musikalske øyeblikk. Det blir ingen trist konsert, lover Randi Wollan som håper publikum benytter søndagskvelden til å oppleve Cantilena-klangen for aller siste gang etter 31 år med flott sang og mye glede.