18 år gamle Karen Oline Sneve er, trass sin unge alder, allerede førstekeeper for 2. divisjonslaget KIL/Hemne. Tidligere denne uka ble det klart at hun er én av 17 spillere som er tatt ut til det norske U19-landslaget som skal spille EM i Sveits, i juli.

– Det er veldig artig å bli tatt ut. Jeg fikk gode signaler på sist samling, men det er jo alltid spenning, så jeg tar det ikke for gitt, sier Sneve til avisa Sør-Trøndelag.

Ambisjoner

Det er ikke første gang Sneve representerer landet sitt. I 2017 spilte hun fire kamper da U17-landslaget tok seg til semifinale i U17-EM. Den gang tapte Norge på straffesparkkonkurranse i semifinalen, mot Tyskland, selvfølgelig.

– Jeg var ikke førstekeeper i kvaliken, så jeg antar at jeg er andrekeeper. Men jeg har ambisjoner om å vise meg frem, så får det være opp til treneren å ta ut det laget han syns er best. Men den som skal ta plassen foran meg, skal få jobbe hardt!

KIL/Hemne er det laget som slipper i færrest mål i snitt i 2. divisjon avdeling 6 (seks baklengsmål på åtte kamper), og KIL/Hemne-trener Per Erik Bjerksæterer full av lovord om den unge landslagskeeperen.

– Hun er veldig viktig for laget, og var det allerede i fjor som 17-åring i 1.divisjon. Hun har vært og kan være helt avgjørende i enkeltkamper, sier treneren.

– Kan bli én av Norges beste

Det er ikke første gang Sneve representerer landet sitt. I 2017 spilte hun flere kamper da U17-landslaget tok seg til semifinale i U17-EM. Den gang tapte Norge på straffesparkkonkurranse i semifinalen, mot Tyskland, selvfølgelig.

– Jeg er en allround-keeper. Jeg har jevnt gode emner, god igangsetting og skuddstopping, og så ønsker jeg å være god på kommunikasjon. Man kan avverge ganske mye om man kommuniserer godt med forsvaret.

Bjerksæter tror ikke nødvendigvis landslagskarrieren stopper der.

– Hun har alle forutsetninger til å bli en av norges beste keepere. Hun er sannsynligvis på toppen av skalaen når det gjelder å være dedikert/seriøs og hun har de fysiske forutsetningene som behøves for å bli en god keeper. Hun har både god rekkevidde, og er smidig og atletisk. Hun har også evne til å hjelpe/dirigere de foran seg.

Keeperen er fra, og bor i, Trondheim, men har valgt å spille for KIL/Hemne de siste sesongene.

– Jeg har følt et sterkt press fra landslagsledelsen om å spille på nivå én eller to. Så det ligger vel i kortene at jeg må ta en ny vurdering på om jeg skal fortsette i 2. divisjon hvis vi ikke greier å rykke opp denne sesongen.

Tøff motstand

Sneve er én av 17 keepere som er tatt ut til EM-troppen. Ytterligere tre spillere skal tas ut til den norske troppen, som skal møte Spania, Frankrike og Sveits i gruppespillet, i kampen om avansement til cupspillet.

– Målet vårt er å ta medalje, men drømmen er EM-finale. Men det viktigste er å ta frem det beste i hver kamp. Gjør vi det, så tror jeg at vi kan ta oss helt til en finale. Vi er jo blant de åtte beste i Europa, ettersom vi har kommet oss til EM - da ser jeg ingen grunn til ikke å gå for gull.

Første kamp, mot Spania, spilles 18. juli.