Hovedpersonene til Utspælls neste forestilling, Vinjan på kaia, er klare. Det er tre sangsterke folk i sin beste alder, som grugleder seg.

Vinsjan på kaia

16. mars i 2019 skal de stå på scenen i Orkdal kulturhus i musikalen «Vinsjan på kaia» som er skrevet av Arnulf Haga og basert på DDEs musikk. Karin Fjelldal By i rollen som Ronja Halvorsen Hunter, Linn Silje Hembre i rollen som Karoline Lykke og Gustav Stokkli som Jan Helge «Jannis» Olavsen.

Tøff etterjulsvinter

Karin Fjelldal By fra Orkdal som skal spille Ronja, kjenner vi som en dyktig solist i Queen Beezz. Karin skal spille den tøffe Ronja som rømmer fra heimbygda et sted i Trøndelag etter at hun er blitt durabelig sveket av kjæresten gjennom mange år, Jannis. Etter det nådeløse sviket ei påskenatt i Åre, legger hun ut på en roadtrip som varer i to år før hun ender opp i Oslo hvor hun utdanner seg til arkeolog. Og det er også i embeds medfør hun kjører nordover på sin Harley Davidson Road King og nærmest på impuls svinger innom heimbygda for å møte det hun en gang rømte fra.

Og det er en veldig spent Karin Fjelldal By som går inn i sommeren med tekstpugging og forventning om en knallhard senhøst og en enda tøffere etterjulsvinter med øving og terping fram mot premieren 16. mars 2019 med påfølgende ti forestillinger med håp om ekstraforestillinger.

- Med to barn på sju og ti år, blir det tøft, men alle har sagt at de skal hjelpe til, sier den sangglade 33-åringen som holder fast på at dette er bare noen måneder i livet hennes som hun bare må gripe.

Drittsekken Jannis

Gustav Stokkli fra Å i Meldal skal spille Jannis som påførte Ronja hjertesåret da han lå med bestevenninna hennes på en fest i Åre. Gustav Stokkli er den av hovedrolleinnehaverne med mest sceneerfaring. Han synger i mannskoret Lerka og har i mange år vært aktiv i Bergmannsteateret og Nå Kor på Løkken. For tida spiller han Eilert i Bergmannsteaterets «Ut av bergets djupe rom» som har premiere på Løkken 31. august på Løkken.

- Nå må jeg ha fokus på rollen som Eilert og premieren i august, sier Gustav Stokkli som deltar for første gang i ei forestilling av Utspæll. Og han gleder seg til å spille Jannis, selv om mange vil oppfatte ham som en drittsekk.

Linn Silje Hembre, Gustav Stokkli og Karin Fjelldal By

Gjør noe nytt

Sangstjerna Linn Silje Hembre står overfor helt nye utfordringer i rollen som Karoline Lykke som er den som «stjeler» bestevenninna Ronjas kjæreste. Hun er først og fremst kjent som sanger både med egne konserter, på diverse event og på konserter med broren Are Hembre.

- Jeg er klar for å gjøre noe nytt. Jeg gleder meg til å være en del av et ensemble og sammen med en gjeng. Jeg gleder meg også til ikke bare å fokusere på å synge så kjemperent og kjempefint; kanskje mer rått og med følelse, sier Linn Silje Hembre som også har vært med i Nå Kor og dermed også har litt skuespillererfaring.

- Største utfordringa for meg, blir å slippe manus og frigjøre meg fra teksten, sier Linn Silje som også gikk mange runder med seg selv før hun dro på audition.

Også hun har en sønn på 8 år å ta hensyn til.

- Jeg føler at jeg ikke har tid. Samtidig sier alle at dette vil gi mer enn det tar, sier hun.

- Det blir som å være i ei boble. Det er knalltøft, men også kjempeartig, sier produsent Bjørn Steinar Kirkholt som ikke kan huske at noen har angret på å ha vært med på Utspæll sine forestillinger noen gang.