- Det er en ære, og det er en artig måte å gjøre det på. Kommunen gikk ut og spurte oss som medlemmer i Kunstforeningen om vi kunne bidra. Vi har jo noen store kunstnere som er medlemmer, som Inge Gravdal og Steinar Garberg, men de aller fleste av oss holder jo på på hobbybasis, sier Ellinor Bergli Bustad.

Les saken:

Lærer og hobbykunstner

Hun har levert tre av bildene til Solbakken etter å ha kommet gjennom nåløyet hos juryen.

- Det er en fin anledning som Skaun kommune har åpnet for. Det er ikke ofte vi kommer bort i den muligheten, sier Bustad.

Hun er utdannet formingslærer og har en master i kunstkritikk og kulturformidling. Til daglig er hun å finne på Skaun ungdomsskole, men etter jobb går turen gjerne ut i atelieret. Etter at hun innredet et uthus hjemme på Viggja til atelier har hun opplevd et stort oppsving i interessen for bildene hun lager.

Les også:

Utålmodig fotograf

Hun har stilt ut både på Bakklandet i Trondheim og på bryggeutstilling i Råkvåg, dit hun skal tilbake kommende sommer.

- Jeg bruker fotografi og tar bilder av alt mulig rart. Men jeg er ingen tålmodig fotograf, jeg venter ikke på det perfekt motivet. Ser jeg et hus som snakker til meg når jeg går forbi, eller en båt eller en låve, så tar jeg bildet av det. Jeg jobber digitalt, setter sammen flere fotografier i en digital collage, og så kan det være at jeg tegner eller maler bakgrunnen. Hos andre kunstnere vil man gjerne kunne se at bildene er lagt på i flere lag, men jeg synes det er artig at folk kan bli stående og lure på om det er foto eller ikke, sier Bustad

Støtte gir selvtillit

Men selv om hun selger overraskende godt, som hun selv sier, så protesterer hun heftig mot å omtale seg som profesjonell kunstner.

- Nei, jeg er amatør. Jeg blir fortsatt helt rørt når folk sier de vil kjøpe et bilde av meg.

Tilknytningen til den lokale kunstforeningen har samtidig hatt stor betydning.

- Den har vært grunnen til at jeg har turt å satse på dette. Jeg har vært medlem i mange år, og har alltid hatt med ett bilde eller flere til utstillingene. I begynnelsen våget jeg nesten ikke å sette en prislapp på bildene, så du kan si at jeg har fått mer selvtillit. Det er viktig å ha den støtten, sier Bustad.