Aktor Per Morten Schjetne understreket at meldingen som ble lagt igjen på mobilen til Hege Opøiens mor klokka 05.32 natt til lørdag 23. juni, er et meget sentralt bevis i saken mot avdødes samboer (42).

– Vi har benyttet oss av en ekspert som oversetter det som blir sagt på engelsk og fransk. I tillegg blir det åpenbart flere ganger sagt «bitch» i meldingen som ble lagt igjen på mobilsvaret, noe som indikerer at det var uenighet mellom avdøde og hennes samboer.

Bakgrunnen for dette beviset er at det klokka 05.32 kom en oppringning fra Hege Opøiens telefon til hennes mor. Sistnevnte svarte ikke, slik at oppringningen ble koblet til personalsvar.

Lydopptaket varer i ett minutt og 57 sekunder. Klokka 05.36 ringer mor tilbake til Opøien, uten at hun på dette tidspunktet har hørt på personalsvaret.

Hun får ikke snakke med sin datter, men kun med tiltalte og sitt ene barnebarn.

Lydopptaket blir mora først klar over lørdag formiddag. Hun leverer dette til politiet.

Samme dag blir Hege Opøien obdusert. Her blir det påvist at hun ikke var i live da brannen startet eller utviklet seg. Det man kan fastslå er at hun ikke hadde sot i luftveiene eller kullos i blodet.

Klokka 23 lørdag kveld blir Opøiens samboer pågrepet og siktet for forsettlig drap.

Les mer: