Ketil Kvam fra Bjugn er mer enn fornøyd med å være hytteeier i Rindal.

Fant drømmeplassen

– Vi har aldri hatt hytte før. Nå er vi godt voksne – rundt 60 år – og kunne ikke ha fått en bedre start på hyttelivet. Det har vært en veldig positiv opplevelse på alle mulige måter.

Kvam skryter av grunneierne i Helgetunmarka, Lars og Harald Helgetun, som har lagt ting så godt til rette for ekteparets første hytteinvestering.

– Vi hadde vært på utkikk en stund. Målet var å kjøpe en hytte på fjellet, ikke altfor langt hjemmefra, siden vi til daglig bor ved sjøen. Både sør- og nord i Trøndelag ble sjekket, men til slutt ble vi tipset av en bekjent om Langtjønnåsen i Helgetunmarka. Da vi kom hit på befaring sa kona «Her vil jeg ha hytte!». Nå er det omtrent to år siden vi bygde.

— Trollheimen er fantastisk

Området er forholdsvis nyetablert, og til sammen er det nå rundt 35 hytter der.

– Lars har tegnet storparten av hyttene rundt her. Han tilbød seg å bygge hytta vår, og inviterte oss til å være med så mye som vi kunne og hadde lyst til.

Nå er paret godt etablert i hyttefeltet og skryter av både naboer og rindalinger.

– Det er trivelige folk, et fint sentrum i Rindal med godt utvalg av butikker – som vi bevisst benytter så mye vi kan, og det er en flott natur. Utsikten fra hytta, over Trollheimen, er bare fantastisk.

Paret går gjerne på turer i fjellene, og Kvam har problemer med å peke ut én favoritt.

– Toppturer til Rinnhatten og Trollhetta i finvær er fint. En løpetur eller skitur i Helgetunsmarka kommer høyt oppe på lista. Nå har jeg akkurat fått meg telt, så i sommer skal kona og jeg på telttur i Trollheimen.

Familiehytte

Kvam og kona, Kari Nergård, bruker den 78 kvadratmeter store hytta så ofte de kan.

– Det tar omtrent to og en halv time å dra dit, på grunn av at vi må over fjorden. Det er fine veier, og vi gleder oss på turen hver gang. Vi er der som regel én til to ganger i måneden, og har feiret jul der to ganger.

Kvam og Nergård har to voksne barn og ett barnebarn.

– Datteren vår bor på Rygge, men hun og familien hennes bruker gjerne hytta. Sønnen vår bor i Trondheim og han bruker hytta nesten mer enn oss, sier Ketil.

Mye av grunnen er at det er så godt tilrettelagt for skimiljøet i Rindal, og sønnen går aktivt på ski.

– Det er et flott løypenett her. Og så liker vi at de bruker løypemaskin, for den skader ikke naturen. Vi er opptatt av å ta vare på naturen rundt oss.

De setter pris på naturen, fugle- og dyrelivet i hytteområdet.

– Både utbyggerne og kommunen tenker langsiktig med tanke på miljøet, at det skal være bærekraftig. Infrastrukturen er gjort på en veldig fin måte. Jeg tror ikke vi finner maken, sier Kvam.

Han synes det legges godt til rette for hyttefolket i Rindal, samtidig som det tas hensyn til naturen.

Toril.Langmo.Skjetne@avisa-st.no

48001020