Pål André Helland banket inn 2-0-målet fra langt hold da Rosenborg friskmeldte seg selv med 3-0-seier hjemme mot Vålerenga. Etter kampen snakket hemnværingen med pressen i kjent stil, og forklarte bakgrunnen for den nye sveisen.

– Det er så mange på laget som begynner å bli tynne i toppen, så jeg vil vise at det er ikke noe farlig med lite hår, sier Helland til avisa Sør-Trøndelag, mens han stryker seg over issen.

– Er det noen spesielle du tenker på?

– Ingen nevnt, ingen glemt, så jeg vil ikke si noen navn. Men dere kan spørre de dere tror det gjelder, men det er Tore Reginiussen som er forbildet.

Ny look

Det var tidligere i uka at Helland dukket opp på Rosenborg-trening med ny look.

– Jeg har en teori om at skal man skinne seg seg må man ha ansiktshår, og dette er alt jeg har. Jeg kan koble skjegget og barten sammen til en smultring, men da ser jeg ut som en pedofil, så det kan jeg ikke gjøre.

Vingen måtte forlate banen ti minutter før pause, med det som var antydninger til krampe, på grunn av en tøff treningsuke. I pressesonen fikk han spørsmål om hvorfor han måtte gå av, og - naturlig nok - sveisen.

– Fruen er positivt overrasket, men mamma har lyst til å kaste meg under bussen. Jeg har hatt lyst til å gjøre dette lenge. Håret mitt vokser så fort at, om jeg vil, så er det raskt tilbake til humant format.

Tips fra Pappa

Rosenborg gikk inn i kampen med visshet om at bare seier var godt nok, etter å ha tapt begge de to foregående seriekampene. Samtidig er det en annen hemnværing, Ole Johan Helland, som ledet Buvik til ny seier i helga, den femte på de siste seks kampene, som opplever suksess på fotballbanen.

– Pappa styrer Buvik med stødig hånd, og han har noen tips til meg etter Rosenborg-kamper. Det er ikke alltid han er like fornøyd med verken meg eller laget. Det er ikke sikkert han er fornøyd med at jeg gikk av, men jeg skal forklare han hvorfor, at det var en liten krampe i hamstringen, og når stillingen er 2-0, da kan man gå av.

Med seieren er Rosenborg tilbake, og Helland tror ikke den lille skaden er verre enn at også han er tilbake til neste match.

– Jeg vet ikke om vi er helt friskmeldt, men vi har fått første dose med vaksine.

Klar sammenheng

Noen minutter etter at Helland forlot pressesonen, dukket også tøffingen Tore Reginiussen opp.

– Jeg syns Pål ser helt nydelig ut. Plutselig begynner han å score mål også.

– Tror du det er en sammenheng mellom hårsveisen og scoringen?

– Ja, du så jo det.