Hun nøler imidlertid ikke med å anbefale andre om å legge ut på langtur.

Det er viktig å ha bra sykkelutstyr. Selv kjøpte hun seg ny offroadsykkel før turen, og investerte i sykkelklær og sko.

Kobler ut– Med flittig bruk av rompekrem og muskelsalve har jeg ikke opplevd noe ubehag i løpet av turen, bortsett fra slitne bein – men det må man vel regne med, ler hun.

Selv om pengene som ble investert i utstyr nok kunne ha blitt brukt på en sydentur, angrer ikke Broholm på sine prioriteringer. Turen har vært en stor og overraskende positiv opplevelse.

– En sykkeltur som dette krever at man fokuserer på noen få ting. Tankene for min del har gått ut på å holde tett kontakt med hjulet foran, naturen rundt meg og de tingene man ikke ser når man kjører bil. Klokka blir helt uvesentlig, og man føler at man virkelig får koblet seg fra den daglige tralten, sier hun.

Komfort

Broholm mener det er viktig å velge turkamerat med omhu. En tålmodig og romslig person som kan gi oppmuntring når det butter litt, og som lytter og legger inn pauser på riktig tidspunkt.

– Vi var heldige og hadde stort sett godt vær underveis. Dessuten hadde vi venner og familie langs ruta som vi kunne overnatte hos. Telt er helt greit, men i vår alder setter man pris på tak over hodet og en varm dusj.

Turen fra Orkdal til Sandefjord forløp uten uhell av noe slag. Sykler og øvrig utstyr fungerte også helt optimalt. Eneste vedlikehold var litt påfyll av luft i dekkene, og smøring av kjeder.

Alle kan

– Å sykle nesten 70 mil, som vi gjorde, er noe de fleste vil klare. Det handler om å legge opp til fornuftige lengder på dagsetappene, og legge inn opplevelser underveis, sier Broholm, som ikke ser bort fra flere ferieturer på to hjul.