Daglig leder ved Aks Saks på Orkanger, Ann Kristin Solligård, mener det ikke finnes mikroplast i produktene de bruker i salongen og som de selger til kundene. Hun stoler også helt og fullt på leverandørene sine.

Følger EU-direktivene

Etter det hun har fått vite om mikroplast i kosmetikk, hår- og kroppspleieprodukt siste tiden, vil hun derimot bli mer bevisst.

- Jeg må innrømme at jeg ikke har tenkt så mye på det tidligere, men vi følger EU-direktivene, sier Solligård.

Tidligere saker om plastproblemet:

- Ut av sluken, ut av verden

Ønsker forbud mot mikroplast

Tar lokalt plastforslag til topps i Høyre

Dette er ei plastflaske i magen på en skrei

Vil ha lokal plan mot plastforurensing

Bank inn i plastkampen

- Jeg er dypt bekymret for livet i havet

Mer plast enn fisk i havet

- Dette vil vi selvsagt være med på

Miljøbevisste leverandører

Hun erfarer ellers at leverandørene de bruker, er svært miljøbevisste når det gjelder produktene de forhandler. Det gjelder både innhold og emballasje.

- De bruker blant annet resirkulert papir, avispapir fra trykkeri i stedet for isopor og plast for å fylle tomrom i esker og emballasje, sier hun.

Noen av leverandørene har byttet fra fly til båt for å skjerme miljøet. Spesielt leverandørene av merkene Oribe og Frends opplever hun har stor miljøbevissthet.

God samvittighet

Hun er spesielt glad for å ha et par grønne merker som tilfredsstiller kravene som gjelder for miljøvennlig og rene hårprodukt. Det er merkene EVO og Mr. Smith. Slik har hun også et tilbud til de kundene som etterspør rene produkt.

- Vi merker at det er in å være miljøbevisste, men det er likevel få som spør om hva produktene inneholder. Det virker som at de stoler på at vi har gode, rene produkt, sier hun og føler seg rimelig trygg på at hun kan selge produktene i salongen med god samvittighet.

Beroliget om mikroplast

Etter 14 år som frisør, velger Ann Kristin Solligård hårprodukter som hun erfarer funker, som er enkle å bruke, som hun og de andre frisørene liker å bruke, samt produkter som kundene ønsker.

- Jeg stoler fullt og helt på leverandørene mine og at de følger de retningslinjene som finnes, sier hun og er tydelig på at parabener og billige vannløselige silikoner ikke finnes i produktene som er i salongen.

Inntil for et par uker siden, var problematikken rundt dette med mikroplast relativt nytt for henne. Men også her velger hun å stole på leverandørene og kvalitetsmerkene hun har satset på i salongen. Hun ble ytterligere beroliget da hun kontaktet leverandørene om problematikken rundt mikroplast.

Påpasselig

Ellers er Solligård opptatt av egen og ansattes helse, og har derfor punktavsug og et godt ventilasjonsanlegg i den nyoppussede frisørsalongen i Orkdalsveien. De har også et eget blandekabinett for å blande farger.

- Jeg mener å ha alt på det rene, og skulle vi ikke ha det, så vil jeg gjerne få vite det, sier Ann Kristin Solligård som i framtida nok vil være ekstra påpasselig på at produktene hun bruker eller selger, ikke inneholder mikroplast. Det vil si Polyethylene (PE), Polypropylene (PP), Polyethylene lerephthalate (PET), Polymethyl methacrylate (PMMA) eller nylon (PA).

Foto: Audhild Øye